Γιατί να επιλέξετε ανοιχτό λογισμικό

Οι έμπειροι χρήστες και κατασκευαστές ιστοσελίδων γνωρίζουν τους λόγους πίσω από την χρήση των ανοιχτών λογισμικών. Ας δούμε τους σημαντικότερους από αυτούς.

Τι σημαίνει ανοιχτό λογισμικό;

Γενικά, υπάρχουν 2 τύποι λογισμικών. Τα ανοιχτά, και τα κλειστά. Ανοιχτά λογισμικά, είναι τα εκείνα που είναι ευρέως χρησιμοιούμενα διαδίκτυο. Συνήθως είναι φτιαγμένα από οργανισμούς, και χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια χρήστες στον κόσμο. Αναβαθμίζονται και αναπτύσσονται τακτικά, ίσως και καθημερινά, αφού η κοινότητα διαρκώς ανακαλύπτει βελτιώσεις και αναζητά επεκτάσεις για να καλύψει νέες ανάγκες.

Ποια όμως είναι τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα των ανοιχτών λογισμικών;

Πλεονεκτήματα χρήσης ανοιχτών λογισμικών

1. Εύκολη και οινομική κατασκευή

Το κόστος κατασκευής παραμένει πάντα σε λογικά πλαίσια, καθώς με την χρήση ανοιχτών λογισμικών δημιουργούνται ολοκληρωμένες ιστοσελίδες και e-shop σε σύντομο χρόνο.

2. Επεκτασιμότητα (εύκολη αναβάθμιση) και μεταφερσιμότητα (αλλαγή παρόχων και περιβάλλοντος)

Μπορείτε πολύ εύκολα να πραγματοποίησετε οποιαδήποτε αναβάθμιση και να μεταφέρετε την ιστοσελίδα σας σε όποιο πάροχο και περιβάλλον φιλοξενίας επιθυμείτε.

3. Εύκολη διαχείριση για τον ιδιοκτήτη

Τα περισσότερα ανοιχτά λογισμικά φημίζονται για την ευκολία διαχείρισης που παρέχουν. Το πιο έυχρηστο με διαφορά, είναι το WordPress.

4. Μπορεί να υλοποιηθεί γρήγορα μια αποτελεσματική προβολή του περιεχομένου (είτε σελίδων είτε προϊόντων)

Η υλοποίηση αποτελεσματικών τεχνικών προβολής είναι εύκολη υπόθεση, καθώς οι αλλαγές εμφάνισης είναι αρκετά γρήγορες.

5. Θα μπορούν και άλλοι προγραμματιστές εκτός από την εταιρεία κατασκευής να δουλέψουν ταυτόχρονα στο έργο σας

Θα μπορείτε να συνεργαστείτε με πολλές διαφορετικές ομάδες ταυτόχρονα στην ιστοσελίδα ή το ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

6. Αυτονομία και ευελιξία στην τιμολόγηση και την επιλογή συνεργατών

Δεν είστε δεσμευμένοι με κανέναν όρο συνεργασίας. Το τελικό προϊόν σας ανήκει 100% και μπορείτε να το εκμεταλλευτείτε ανά πάσα στιγμή όπως εσείς θέλετε.

7. Εκμετάλλευση της συνεχούς εξέλιξης της τεχνολογίας, καθώς πάντα αναβαθμίζονται εγκαίρως σύμφωνα με τις τελευταίες τάσεις του διαδικτύου

Οι συνεχείς αναβαθμίσεις που δημοσιεύονται από την κοινότητα και τον οργανισμό εξασφαλίζουν ότι το λογισμικό σας θα παραμένει πάντα στην κορυφή των εξελίξεων της τεχνολογίας

8. Συντήρηση και εφαρμογή αλλαγών με χαμηλό κόστος και παροχή υποστήριξης σε ελάχιστο χρόνο από τρίτους συνεργάτες

Οι εργασίες διαχείρισης, υποστήριξης και management φιλοξενίας είναι πολύ μικρότερου κόστους σε σχέση με τα κλειστά λογισμικά. Η δυνατότητες άμεσης παροχής υποστήριξης είναι περισσότερες, καθώς οι εργασίες είναι λιγότερο απαιτητικές

9. Εύκολη εξαγωγή δεδομένων για μεταφορά περιεχομένου (π.χ. προϊόντα, σελίδες, κείμενα, εικόνες) μεταξύ παρόμοιων ανοιχτών λογισμικών

Υπάρχουν αμέτρητες επεκτάσεις διαθέσιμες για να εξάγετε αποτελεσματικά και μαζικά τα δεδομένα σας. Συνήθως, η δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων είναι βασικό χαρακτηριστικό των ποιοτικών ανοιχτών λογισμικών.

10. Υψηλό επίπεδο ασφαλείας καθώς οι συχνές αναβαθμίσεις καλύπτουν ενδεχόμενα κενά ασφαλείας.

Λόγω των συχνών αναβαθμίσεων, ενδεχόμενα κενά ασφαλείας που παρουσιάζονται ή ανακαλύπτονται από χρήστες διορθώνονται άμεσα.