10 λόγοι για να επιλέξετε το WordPress

Διαφήμιση Google

10 λόγοι για να επιλέξετε το WordPress για την ιστοσελίδα ή το e-shop σας

Τελικά, αξίζει το WordPress για την κατασκευή του δικού σας project; Τα διαθέσιμα λογισμικά στην παγκόσμια αγορά, είναι περίπου δεκάδες. Από αυτά, τα αξιόπιστα είναι ελάχιστα. Σίγουρα, το πιο δημοφιλές και ευρέως γνωστό είναι το WordPress. Με μεγάλη διαφορά από τον ανταγωνισμό, καταφέρνει κάθε χρόνο να προσελκύει όλο και περισσότερες εταιρείες στην χρήση του, και να μεγαλώνει ακόμα περισσότερο την διαφορά στην πίτα της συνολικής χρήσης λογισμικών. Ας δούμε τους κύριους λόγους που κάνουν το WordPress να είναι το πιο δημοφιλές λογισμικό κατασκευής ιστοσελίδων και e-shop.

1. Αξιοπιστία.

Δεν είναι τυχαία το πιο ευρέως γνωστό λογισμικό κατασκευής. Οι κορυφαίοι developers το χρησιμοποιούν διότι έχει εγγυημένη λειτουργικότητα, συνεχής αναβαθμίσεις και μια κοινότητα εκατομμυρίων προγραμματιστών που βοηθούν το λογισμικό να βελτιώνεται καθημερινά. Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την λειτουργία του είναι οι πλέον σύγχρονες, ενώ καλύπτει όλο το φάσμα αναγκών κάθε πιθανού επιχειρηματικού πλάνου.

2. Χαμηλό κόστος.

Επειδή ο πυρήνας του προγράμματος είναι δωρεάν, το κόστος περιορίζεται στα πρόσθετα και στις απαιτούμενες ώρες κατασκευής αναλόγως με τις ανάγκες του πελάτη. Επίσης, τα πρόσθετα, τα οποία είναι χιλιάδες και καλύπτουν κάθε ανάγκη μιας απαιτητικής επιχείρησης, είναι πάντα σε λογικά κόστη και απαιτούν σχετικά λίγες ώρες εγκατάστασης και διαχείρισης. Εάν η λειτουργία που ζητείται δεν υπάρχει σε κάποιο από τα διαθέσιμα πρόσθετα, η υλοποίηση νέων λειτουργιών έχει πολύ μικρότερο κόστος λόγω της δημοτικότητας του. Ενδεικτικά, για budget μικρότερα των 1000€/μήνα σε υποστήριξη (χωρίς διαφημίσεις κτλ.), είναι μονόδρομος.

3. Γρήγορη κατασκευή.

Την τελευταία δεκαετία, η κατασκευή ιστοσελίδων ή e-shop εξολοκλήρου χωρίς λογισμικό (full custom) τείνει να εκλείψει τελείως. Με την χρήση λογισμικών κατασκευής, η υλοποίηση νέων website είναι πλέον ζήτημα λίγων ημερών. Το WordPress, είναι ειδικά φτιαγμένο για να βοηθά τους developers την γρήγορη κατασκευή, καλύπτοντας διάφορες αρχές υλοποίησης που βοηθούν στην διαχείριση και την ανάπτυξη νέων λειτουργιών (filters, hooks, κτλ.). Η χρήση θεμάτων και πρόσθετων, μειώνει τον χρόνο της υλοποίησης ακόμη περισσότερο, κρατώντας την αξιοπιστία στο υψηλότερο επίπεδο.

4. Ανοιχτό λογισμικό (δική σας ιδιοκτησία).

Εν συντομία, ανοιχτό λογισμικό σημαίνει ότι το τελικό προϊόν, η ψηφιακή οντότητα της ιστοσελίδας ή του e-shop σας, σας ανήκει 100%. Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα μπορείτε να αλλάξετε προγραμματιστές ανά πάσα στιγμή, να αλλάξετε παρεχόμενες υπηρεσίες (π.χ. φιλοξενία), καθώς και αναπτύξετε νέες λειτουργίες πολύ πιο εύκολα. Είναι η απόλυτη επιχειρηματική ευελιξία και κάθε εταιρεία θα πρέπει να στοχεύει στην ευρεία χρήση αξιόπιστων ανοιχτών λογισμικών ώστε να εξασφαλίζει την εταιρική ανεξαρτησία της. Επίσης είναι πολύ πιθανό κάποιες από τις εξειδικευμένες λειτουργίες που θέλετε να υπάρχουν ήδη δωρεάν, σε αντίθεση με κλειστά λογισμικά όπου συνήθως είναι απολύτως προσωποποιημένα και φτιαγμένα εξαρχής σύμφωνα με τις ελάχιστες δυνατές λειτουργίες.

5. Το χρησιμοποιούν οι μεγαλύτερες εταιρείες.

Ακόμα και οι μεγαλύτερες εταιρείες παγκοσμίως, έχουν επιλέξει το WordPress για πολλά από τα project τους. Οι εταιρείες αυτές, κάνοντας αναλυτικούς υπολογισμούς και εξαντλητικές μελέτες, προφανώς έχουν διαπιστώσει ότι ακόμα και τεράστιο εύρος αναγκών, το WordPress αποτελεί την πλέον αξιόπιστη λύση. To Facebook, η Samsung, η Sony, το eBay, είναι μόνο μερικές από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν το WordPress. Και φυσικά, η λίστα των εταιρειών στην Ελλάδα είναι τεράστια.

6. Φιλικό σε μηχανές αναζήτησης (SEO και AD Tracking Friendly).

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα, είναι ότι έχει κατασκευαστεί με μέριμνα τις απαιτήσεις των μηχανών αναζήτησης, και κυρίως της Google, όπου είναι και ο κύριος δρόμος των επισκεπτών. Χωρίς πολύ προσπάθεια και μεγάλα κόστη. Επιπροσθέτως, με εγκατάσταση ειδικών πρόσθετων και εξειδικευμένες ρυθμίσεις, μπορούν να υποβληθούν πολύ λεπτομερείς και συγκεκριμένες πληροφορίες στην Google που θα βοηθήσουν απεριόριστα στην προώθηση της ιστοσελίδας ή του e-shop σας, στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

7. Φιλικό για όλες τις συσκευές.

Στις μέρες μας, τουλάχιστον οι μισοί επισκέπτες κάθε ιστοσελίδας δεν είναι από σταθερό υπολογιστή. Επομένως κάθε σοβαρή ιστοσελίδα ή ευπρεπές e-shop, θα πρέπει να είναι απολύτως διαθέσιμα σε χρήστες κάθε ηλεκτρονικής συσκευής. Θα πρέπει όλες οι λειτουργίες να ολοκληρώνονται εξίσου καλά σε κάθε συσκευή, και να μπορεί να γίνει άνετη πλοήγηση από smartphone, tablets, mini laptops, κτλ. από διαχειριστές και επισκέπτες. Το WordPress, καλύπτει αν όχι όλα, τα περισσότερα ζητήματα responsive εμφάνισης από κάθε άλλο λογισμικό, ενώ η αλλαγή της εμφάνισης σύμφωνα με τις ανάγκες του εκάστοτε έργου είναι πολύ εύκολη.

8. Συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας.

Λόγω της μεγάλης κοινότητας, υπάρχουν συχνές αναβαθμίσεις ασφαλείας που ωφελούν τους διαχειριστές και τους προστατεύουν από κακόβουλες ενέργειες. Τα κλειστά λογισμικά ή εκείνα με μικρές κοινότητες, είναι λιγότερο πιθανό να ανακαλύπτουν παρόμοια ζητήματα με αποτέλεσμα η ασφάλεια να γίνεται ασθενέστερη, παρά τους λανθασμένους ισχυρισμούς ότι με μικρότερη κοινότητα υπάρχει λιγότερη έκθεση στην κακόβουλη πρόθεση.

9. Υποστηρίζει εύκολα πρόσθετες γλώσσες.

Η χρήση 2ης γλώσσας είναι πολύ μεγάλο ζήτημα από προγραμματιστική άποψη. Για να λειτουργούν όλα σωστά και να υπάρχει άψογος συγχρονισμός μεταξύ των γλωσσών, απαιτείται πολύ εξειδικευμένη υλοποίηση. Το WordPress είναι φτιαγμένο ώστε να δημιουργεί σελίδες έτοιμες προς “μετάφραση”. Με χρήση διάφορων πρόσθετων, ο χρόνος για την δημιουργία του website σε πρόσθετες γλώσσες μειώνεται πολύ, ενώ υπάρχει η δυνατότητα χρήσης εξειδικευμένων πρόσθετων που αναλαμβάνουν για εσάς την μετάφραση.

10. Εύκολη χρήση για τους διαχειριστές.

Ίσως το σημαντικότερο πλεονέκτημα που το ανέδειξε τα αρχικά χρόνια της δημιουργίας του. Το WordPress, είναι το πιο εύκολα διαχειρίσιμο λογισμικό ιστοσελίδων και e-shop (Woocommerce), παγκοσμίως. Μπορείτε εύκολα να αλλάξετε κείμενα, εικόνες, βίντεο και γενικότερη εμφάνιση στις σελίδες, να προσθέσετε άρθρα, προϊόντα, φόρμες επικοινωνίας, καθώς και να αλλάξετε πολλές από τις λειτουργίες του website σας χωρίς να γνωρίζετε προγραμματισμό.