Μετατροπή e-shop σε Woocommerce

Διαφήμιση Google

Τον τελευταίο καιρό αλλάξατε γνώμη και βλέπετε το WooCommerce (δηλαδή το WordPress για καταστήματα) ως μια πιθανή πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου για την επιχείρησή σας. Είδατε κάποιο γνωστό σας που το χρησιμοποιεί, ακούσατε για την επιτυχία του ή απλώς το ζηλεψατε. Αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρετε πώς να κάνετε μετεγκατάσταση από την τρέχουσα πλατφόρμα σας.

Αξίζει να μεταφέρετε το ηλεκτρονικό σας κατάστημα στο Woocommerce;

Το WooCommerce είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ηλεκτρονικών καταστημάτων. Τροφοδοτεί περίπου το 40% όλων των ιστότοπων παγκοσμίως. Ακόμη, το χρησιμοποιούν περισσότερο από το 20% των κορυφαίων e-shop παγκοσμίως. Επομένως, έχετε δίκιο που σκέφτεστε να εξελιχθείτε. Η επιλογή σας για την μετάβαση αυτή είναι απολύτως δικαιολογημένη.

Η διαδικασία μεταφοράς δεδομένων πρέπει να γίνει με απόλυτη προσοχή, ώστε να μην χάσετε δεδομένα και η μεταφορά να γίνει ομαλά και με ακρίβεια.

Σε αυτόν το άρθρο, θα δούμε την διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσετε για να μεταφέρετε τα προϊόντα, τις παραγγελίες και τη βάση πελατών σας στον νέο σας ιστότοπο WooCommerce.

Τρόποι μεταφοράς

Υπάρχουν 3 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μεταφέρετε την επιχείρησή σας στο WordPress e-shop:

  1. Με χειροκίνητη μεταφορά δεδομένων στο WooCommerce.
  2. Μετάβαση με χρήση κάποιου εξειδικευμένου λογισμικού.
  3. Βοήθεια από ειδικούς στο WooCommerce.

Χειροκίνητη μεταφορά

Η χειροκίνητη μεταφορά δεδομένων είναι ο πιο απλός τρόπος. Προϋποθέτει μόνο την ύπαρξη ενός Woocommerce e-shop, στο οποίο μπορείτε να μεταφέρετε χειροκίνητα τα δεδομένα σας. Μπορεί να πραγματοποιηθεί από τον οποιονδήποτε έχει βασικές γνώσεις διαχείρισης του Woocommerce. Το πλεονέκτημα είναι ότι έχετε πλήρη εικόνα των δεδομένων σας και μπορείτε να κάνετε real-time επιβεβαίωση, καθώς και το ότι δεν υπάρχει περίπτωση λάθους εφαρμογής λογισμικού. Τα αρνητικά όμως είναι πολύ περισσότερα, όπως ο αυξημένος χρόνος που απαιτείται, αλλά και η περίπτωση ανθρώπινου λάθους.

Αυτοματοποιημένη μεταφορά δεδομένων

Η μετάβαση με χρήση κάποιου ειδικού λογισμικού μεταφοράς δεδομένων, είναι ο πιο γρήγορος και άμεσος τρόπος να ανεβάσετε τα δεδομένα σας μαζικά στο Woocommerce. Θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο Excel ή CSV αρχείο, όπου θα περιέχει όλα τα δεδομένα που υπάρχουν στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα σε μορφή κειμένου. Μπορείτε να περάσετε ακόμα και τα links από τις εικόνες σας ώστε να συγχρονιστούν απευθείας όταν θα ανεβάσετε μαζικά και τα αρχεία media.

Το πρόβλημα εδώ, βρίσκεται στην εξαγωγή των δεδομένων από το προηγούμενο e-shop σας. Το Woocommerce μπορεί να τα δεχτεί μαζικά. Μπορεί όμως και η προηγούμενη πλατοφόρμα σας;

Συνήθως, αν χρησιμοποιείτε κάποιο άλλο ανοιχτό λογισμικό, όπως τα OpenCart, Magento, Joomla Virtuemart, κτλ. θα υπάρχει κάποιο πρόσθετο που θα κάνει την εξαγωγή. Εάν δεν υπάρχει, ενδεχομένως να είναι ασύμφορο οικονομικά εάν έχετε λιγότερα από 1000 προϊόντα για παράδειγμα. Σε όποια μορφή και να εξάγονται από την παλιά σας πλατφόρμα, μπορείτε με κατάλληλες ρυθμίσεις να χαρτογραφήσετε τα δεδομένα στο νέο σας e-shop.

Ανάληψη της κατάστασης από ειδικούς

Αυτή είναι και η προτιμότερη λύση. Σας προτείνουμε να αφήσετε την διαδικασία σε ειδικούς Woocommerce και μεταφοράς δεδομένων. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα στην προσπάθεια σας να αποσπάσετε δεδομένα, να τα καταστρέψετε κατά λάθος. Αυτό μπορεί να συμβεί είτε στο πρηγούμενο είτε στο νέο σας e-shop.

Οι ειδικοί θα αναλύσουν την περίπτωση σας, θα ελέγξουν το ηλεκτρονικό κατάστημα που διατηρείτε αυτή την στιγμή και θα σας ενημερώσουν σχετικά με την πιο συμφέρουσα λύση. Σε κάθε περίπτωση, πριν δοκιμάσετε μόνοι σας την μεταφορά δεδομένων, φροντίστε να έχετε κρατήσει αρκετά αντίγραφα ασφαλείας. Επίσης, να είστε έτοιμοι να επαναφέρετε την πλατφόρμα σας ανά πάσα στιγμή σε περίπτωση λάθους. Προτείνουμε να πειραματιστείτε σε δοκιμαστικό περιβάλλον και όχι απευθείας σε παραγωγικές (πραγματικές) συνθήκες.