Πως να βάλετε την υπογραφή σας σε ένα WordPress website

Πολλές φορές, η λεπτομέρεια είναι που κάνει την διαφορά. Μπορεί σαν web developer να θέλετε να βάζετε την υπογραφή σας σε κάθε ιστοσελίδα ή e-shop που φτιάχνετε. Από την άλλη, ως ιδιοκτήτης, θα σας βόλευε να έχετε έναν τρόπο επικοινωνίας τόσο άμεσο, όπου με το που εντοπίζετε ένα πρόβλημα στην ιστοσελίδα να μπορείτε να επικοινωνήσετε με ένα κλικ σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Ή πολύ απλά, θέλετε σε κάθε περίπτωση η εμπειρία περιήγησης να είναι κορυφαία και αξιόπιστη.

Ένας τρόπος να πετύχετε όλα τα παραπάνω, είναι να βάζετε την προσωπική σας υπογραφή σε κάθε website που παραδίδετε. Με τον όρο υπογραφή, εννοούμε να έχετε το δικό σας κείμενο στο κάτω μέρος του πίνακα ελέγχου. Εάν δεν κάνετε κάποια αλλαγή, θα συνεχίσει να φαίνεται το καλωσόρισμα του WordPress. Ποιος όμως θέλει κάτι τόσο απρόσωπο;

Ας δούμε μαζί τον κώδικα που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε για να βάλετε την δική σας υπογραφή στο WordPress site σας:

Ο παραπάνω κώδικας θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσα στο αρχείο functions.php του θέματος (το γνωστό template ή theme) σας. Κατά προτίμηση θα πρέπει να χρησιμοποιείτε κάποιο child theme, ώστε ο κώδικας σας να παραμείνει στο ίδιο αρχείο όταν θα αναβαθμίσετε το θέμα σας. Αν δεν γνωρίζετε πως να φτιάχνετε ένα child-theme, αγνοήστε το προς το παρόν και διαβάστε το σχετικό άρθρο μας σχετικά με την δημιουργία child θέματος.

function remove_footer_admin () 
{
echo '<span id="footer-thankyou">Αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες που γιορτάζουν: 
<a href="mailto:info@clickproject.gr" target="_blank" style="font-weight:bold;" rel="noopener">Click Project</a>. Θέλετε βοήθεια; Καλέστε άμεσα: 
<a href="tel:+306986658444" style="font-weight:bold;">+30 69 8665 8444</a>
</span>';
}
 
add_filter('admin_footer_text', 'remove_footer_admin');

Ας δούμε αναλυτικά τα βήματα του κώδικα, ο οποίος είναι αρκετά μικρός και εύκολος:

  1. Αρχικά, χρησιμοποιούμε ένα span όπου περιέχονται όλα τα δεδομένα μας.
  2. Όπως βλέπετε, χρησιμοποιήσαμε απλώς ένα κείμενο με 2 links
  3. Παραθέσαμε ένα link για email και ένα link για τηλέφωνο, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επικοινωνούν άμεσα μαζί μας
  4. Προσοχή, αλλάξτε τα links διότι οι πελάτες σας θα επικοινωνούν μαζί μας!
  5. Το hook που χρησιμοποιούμε είναι το admin_footer_text, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εφαρμόσετε οποιαδήποτε άλλη αλλαγή θέλετε στο κείμενο του πίνακα ελέγχου.

Ελπίζουμε να βοηθήσαμε! Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για περισσότερες ρυθμίσεις και εξειδικευμένες αλλαγές στην ιστοσελίδα σας.