Πως προσθέτουμε ένα νέο απλό προϊόν στο Woocoomerce e-shop μας;

To Woocommerce είναι το πιο σύγχρονο και εύκολο λογισμικό e-shop στην αγορά. Μπορείτε να προσθέσετε προϊόντα σε ελάχιστο χρόνο, ακόμα και από το κινητό σας.

Ανέβασμα απλού προϊόντος

Τα απλά προϊόντα είναι η πιο απλή μορφή προϊόντος σε κάθε ηλεκτρονικό κατάστημα. Δεν υπάρχουν παραλλαγές όπως χρώμα, μέγεθος ή νούμερο. Η προσθήκη ενός νέου απλού προϊόντος γίνεται σε λίγα βήματα, τα οποία είναι τα εξής:

Τίτλος και περιγραφή προϊόντος

Επιλέγουμε Προϊόντα > Προσθήκη Νέου. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε τον τίτλο και την κεντρική περιγραφή του προϊόντος στα σημεία που φαίνονται στην εικόνα. Κεντρική περιγραφή είναι το κείμενο που βρίσκεται κάτω από την εικόνα του προϊόντος στην σελίδα του προϊόντος. Συνήθως πρέπει να περιέχει όσο περισσότερες πληροφορίες γίνεται, ώστε να βοηθά τους επισκέπτες αλλά να προσφέρει και κέρδος σε SEO. Είναι διαφορετική από την σύντομη περιγραφή που συνήθως βρίσκεται δίπλα και πάνω από το κουμπί Προσθήκη στο Καλάθι.

Τιμή και εικόνα

Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τιμή, καθώς και την τιμή με έκπτωση εάν θέλουμε να προσφέρουμε κάποια προσφορά που θα εμφανίζεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα με την αντίστοιχη ένδειξη. Η τιμή με έκπτωση είναι διαθέσιμη μόνο εφόσον συμπληρώσουμε ένα μεγαλύτερο ποσό ως κανονική τιμή.

Επόμενο βήμα είναι η προσθήκη της εικόνας. Επιλέγουμε “Ορισμός της εικόνας προϊόντος” και τοποθετούμε την εικόνα της επιλογής μας. Έχουμε την δυνατότητα να διαλέξουμε μια εικόνα από την βιβλιοθήκη του website (ήδη ανεβασμένη) ή να ανεβάσουμε μια νέα εικόνα.

Bonus: Υπάρχει η δυνατότητα να προσθέσουμε και δευτερεύουσες εικόνες στο προϊόν, στην ενότητα Συλλογή εικόνων προϊόντος, ακριβώς κάτω από το σημείο επιλογής της κεντρικής εικόνας προϊόντος.

Αποθήκη και απόθεμα

Το τελευταίο μας βήμα είναι να ρυθμίσουμε το απόθεμα ή τον τρόπο διαχείρισης του αποθέματος του προϊόντος μας. Ακόμη, έχουμε την δυνατότητα να ορίσουμε ένα μοναδικό κωδικό προϊόντος (Κωδικός SKU) που βολεύει συνήθως τα καταστήματα για την διαχείριση της αποθήκης. Μπορούμε να επιλέξουμε αν θέλουμε να υπάρχει αυτόματη διαχείριση και αφαίρεση αποθέματος κατά την αγορά ή απλώς να ρυθμίσουμε την διαθεσιμότητα. Επίσης, μπορούμε να ρυθμίσουμε το όριο για το οποίο ενημερωνόμαστε αυτομάτως με email. Ακολουθούν οι ρυθμίσεις που βρίσκονται στην ενότητα “Αποθήκη”, στην παρακάτω εικόνα:

Δημοσίευση

Το προϊόν μας είναι έτοιμο για δημοσίευση. Πατώντας το μπλε κουμπί “Δημοσίευση” στο πάνω δεξιά μέρος της σελίδας μας, ολοκληρώνουμε την δημιουργία του προϊόντος. Για περισσότερες ρυθμίσεις, ιδιότητες και χαρακτηριστικά προϊόντων που οδηγούν στην δημιουργία παραλλαγών, θα παρουσιάσουμε αναλυτικές οδηγίες σε επόμενο άρθρο.